Okulumuzun Tarihçesi

TARİHÇE

Okul binamız 15 Aralık 2014 tarihinde yapıldı. İlk olarak Nurdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bağlı Uygulama Anaokulu olarak açıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın, okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için planladığı "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında okulumuz Nurdağı MTAL’den ayrılarak bağımsız bir anaokulu olmuş ve adı “Nurdağı Anaokulu” olarak değiştirilmiştir.

Binamızın yüz ölçümü 500 m2 dir. Giriş katında 2 sınıf, yemekhane, mutfak, depo, öğretmen tuvaleti,  bir erkekler, bir kızlar tuvaleti olmak üzere toplam 2 tuvalet vardır. Binamızın üst katında müdür odası, müdür yardımcısı odası, 2 sınıf, bir oyun salonu, bir akıl ve zeka oyunları sınıfı, bir çok amaçlı salon, bir depo, bir erkekler bir kızlar tuvaleti olmak üzere toplam 2 tuvalet vardır.

Okulumuzun imkanları bölgedeki diğer anaokullarına göre daha yüksektir. İçerisinde bulunan malzemeler çocukların gelişime uygun seçilmiştir. Eğitim faaliyetleri düzenlenirken çocukların yaşları ile ilgili ve ihtiyaçları okulun imkânları göz önünde bulundurulmaktadır. Ayrıca okulumuzda çocukların eğlenerek öğrenmelerine yönelik etkinlikler planlanmaktadır.

Atatürk, vatan, millet bayrak aile ve insan sevgisini benimseyen milli ve manevi değerlerine bağlı kendine güvenen çevresi ile iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen saygılı ve kültürel çeşitlilik içerisinde hoşgörülü bireyler olarak yetiştirilmelerine temel hazırlamak amacıyla çaba gösterilmektedir.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi