Haberler

Haberler

Enerji Tasarrufu Haftası

Okulumuzda enerji tasarrufu haftası kapsamında yapılan sanat etkinlikleri.

Devamı

Bağımlılık ile Mücadele

Gaziantep Narkotik şubeden gelen polis ekipleri öğretmenlerimize ve velilerimize bağımlılık ile ilgili eğitim verdi.

Devamı

Anlat Bakalım

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı karne haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz "Anlat Bakalım" oyununu oynadılar. Bütün öğrenciler birlikte eğlenceli vakit geçirdiler.

Devamı

ERKEN ÇOCUKLUK AİLE EĞİTİMİ- ARALIK BÜLTENİ

Çocuğun eğitimi, kurum ve aile arasında paylaşılan bir sorumluluktur. Aileler çocuğun eğitimine ne kadar erken katılırlarsa çocuğun kazanımları da o oranda artar. Ailelerin eğitime katılımı, kurum ve ev arasındaki devamlılığı da sağlayarak kazanılan bilgi ve becerilerin pekiştirilmesinde ve çocuğun gelişiminin desteklenmesinde etkilidir.  Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir. Uygulanan planlı ve sistemli bir süreç ile aile bireylerinin, özellikle de anne babaların, çocuk yetiştirme becerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir.  Okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan aile eğitimi ve aile katılımı çalışmalarının amaçları; - Çocuğun bütüncül gelişimini desteklemek,  - Çocuk ile ailenin evde geçirdiği zamanının niteliğini arttırmak,  - Okul-aile-çocuk iş birliğini güçlendirmek,  - Aile-çocuk etkileşimini de içerecek biçimde ev ortamının çocuğun gelişimini destekleyecek    şekilde düzenlenmesine katkı sağlamak,  - Ailelerin ihtiyaçları olan konulara yönelik bilgilendirme yapmak,  - Ailelere çocuklarının gelişimi ve formal eğitim sürecine dâhil olması neticesinde sahip olduğu    öğrenme çıktılarına yönelik geri bildirimde bulunmak, - Çocuğun değerlendirme sürecine aileyi de dâhil etmektir.  Bu amaçların gerçekleşmesi, aile eğitimi ve katılımı süreçlerinin sistematik bir biçimde yürütülmesi ile ilişkilidir. Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılan tekniklerden biri de bültenler olup Bakanlığımızca okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaya başlanmıştır. Söz konusu aylık aile bülteninde her ay için ayrı bir içerik ve ailelere yönelik öneriler yer almaktadır. https://tegm.meb.gov.tr/www/erken-cocukluk-aylik-aile-egitim-bulteni-yayinlandi/icerik/915

Devamı

Bilim Tırı

Eğitime ve Bilime büyük önem veren Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim Tırı; Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyelerini kırsal mahallelerde okullara taşıyor. Kırsal mahallelerdeki çocuk ve gençlere hizmet götüren tır; içinde bulunan düzenekler ile bilimsel aktiviteler yaptırmayı, deney ortamında bilgiye ulaşım sağlamayı, gençlerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini tesis etmeyi amaçlıyor. “Öğrencilere hizmet veriyor” Yenilenebilir ve temiz enerji gibi güncel konularda farkındalık oluşturmayı da amaçlayan proje için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliği yapan Şahinbey Belediyesi, her hafta bir başka okulda öğrencilere hizmet veriyor. Bu hafta Bilim Tırı okulumuza bağlı Nur 3 konteyner kentte bulunan anasınıflarına geldi.Uzmanların da eşlik ettiği Bilim Tırı, aynı zamanda öğretmen ve öğrencilerin sorularına yanıtlar vererek yeni nesillere deneyimleyip bilimi sevdirmeye devam ediyor.

Devamı

Sıcak Çikolata

Konteyner sınıflarımızda görevli Ezgi KARA ve Merve Safa ACAR öğretmenlerimiz öğrencileri için "Sıcak Çikolata" etkinliği düzenledi. Soğuk havalarda içimizi ısıtan bu etkinlikte çocuklar çok eğlendiler.

Devamı

Geri Dönüşüm

Okulumuz 5-A öğretmeni Nefise Ulaş katıldığı e-twinning projesini sınıfında uyguladı. Çocuklara geri gönüşümün öneminden bahsedildi. "Çevki ve Arkadaşları ile Geri Dönüşüm" ile "Atık Pil Geri Dönüşüm"  videoları çocuklara izletildi. Çocukların evden getirdikleri atık ürünler sınıfta incelenip, ayrıştırıldı. Ayrıştırılan ürünler hazırlanan geri dönüşüm kutularına çocuklar tarafından atıldı. Çocuklar CD den topaç yaparak geri dönüşüm ile yeni materyaller üretilebileceğini öğrendi.

Devamı

Geri Dönüştür, Oyna ve Öğren

Nurdağı Anaokulu Okul Müdürümüz Rumeysa Şanal ve 5-A sınıfı öğretmenimiz Nefise Ulaş'ın proje ortağı olduğu Recycle, Olay and Learn- Geri Dönüştür, Oyna ve Öğren isimli Avrupa eTwinning Projesi Aralık ayı itibari ile okulumuzda yürütülmeye başlamıştır. Proje; 10 Türk ortak, Romanya'dan 2 ortak ve Litvanya'dan 1 ortak üye ile devam edecektir. Bu projeyle okul öncesi öğrencilerimiz geri dönüşümü derinlemesine öğrenecekler. Günlük programlarında aldıkları derslerin (Fen ve Doğa, Oyun, Müzik, Matematik) materyallerini geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak tasarlayacaklar. Bu materyalleri kullanarak ders içeriğine ilişkin yeni şeyler öğreneceklerdir.

Devamı

Yerli Malı Haftası

Okulumuzda öğrenciler,veliler ve öğretmenlerin katılımı ile yerli malı haftası etkinliği düzenlendi. Stajyerlerimizden biri palyaço oldu ve çocuklarla çeşitli etkinlikler yaptılar. Oyunlar oynayıp dans ettiler. Aynı zamanda okulumuza bağlı konteyner sınıflarda bulundukları yerde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutladılar.

Devamı

Demokrasi ve İnsan Hakları Günü Etkinliği

Okulumuz öğretmenlerinden Elif Kütük'ün yönergeleri ile hazırlanan 10 Aralık Demokrasi ve İnsan Hakları günü kapsamında yapılan etkinliklere öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizde katılarak güzel bir etkinlik oluşturuldu.

Devamı

Sevgi-Hoşgörü

Aralık ayı değerler eğitimi panomuz Nefise Ulaş öğretmenimizin yönlendirmesi, diğer öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile yapıldı.

Devamı